Utrecht vanaf de SUP

Domtoren

Deze 700 jaar oude toren is het hoogtepunt van Utrecht. Met 112 meter ook nog eens de hoogste kerk in Nederland. Zichtbaar vanaf grote delen van de route.

Stadskasteel Oudaen

Een middeleeuws huis aan de Oude Gracht. Het belangrijke monument van Utrecht is dan ook niet te missen als je over de Oude Gracht peddelt. 

Sterrenwacht Sonnenborgh

Karel de Grote V liet de sterrenwacht bouwen om onder andere de exacte tijd te meten. Hedendaags is het een uniek museum in de bocht van de Singel.

Gevangenis Wolvenplein

De penitentiaire inrichting Wolvenplein dateert uit 1856. Tot de sluiting in 2014 was het de oudste gevangenis die nog in functie was.  

Spoorwegmuseum

Een echte trekpleister van Utrecht. Al peddelend vaar je langs het museum. 

Hoog Catharijne

Het winkelhart van Nederland. Gelegen aan het station.
Sinds kort stroomt de singel onder Hoog Catharijne door. 

De Zilveren Schaats

Een mooi breed stuk tijdens de natuurroutes. Iedere winter hoopt Utrecht op een goede vorst zodat er geschaatst kan worden op de Zilveren Schaats.

Fort de Bilt

Een mooie toevoeging op de natuurroutes. Als je onder het bruggetje doorgaat kom je in de gracht van Fort Bilt. 

Gelato Roberto

Wereldkampioen ijs maken in 2019! Roberto Gelato is een begrip in Utrecht en kan door een klein beetje moeite geproefd worden tijdens de natuurroutes.

De Oude Gracht

De Oude Gracht loopt precies door de binnenstad. Onderweg kun je genieten van alle terrasjes die op 

Winkel van Sinkel

Het eerste warenhuis in Utrecht. Leuk om te zien tijdens het rondje Oude Gracht.

Lepelenburg

Heerlijk park aan de Singel. Het park kenmerkt zich aan de ronde muziektent midden in het park. Een perfecte plek om even aan wal te gaan en te picknicken. 

Kromme Rijn

De rivier stroomt 29 kilometer vanaf Wijk bij Duurstede tot aan Utrecht. Door het natuurgebied Amelensweerd is een prachtige tocht te maken over de Kromme Rijn.

Kasteel Vredenburg

De foto laat  kasteel Vredenburg in de 16de eeuw zien. Hier is weinig van over. Toch zijn er onder Hoog Catharijne nog resten gevonden en die zijn nog steeds te bewonderen als je over de Singel peddelt. Een uniek hoogtepunt! 

Tivoli

Het bekende muziekcentrum van Utrecht. Tivoli Vredenburg ligt direct aan de singel. De trappen ervoor lenen zich perfect voor een pauze tijdens of rustmoment na het suppen of kanoën.

Griftpark

Een fantastisch park aan de Biltse grift. Leent zich ook perfect voor een rustmomentje tijdens de tocht.

Stadion Galgenwaard

Hier speelt FC Utrecht al haar thuiswedstrijden. Vanaf het water is het stadion mooi te bewonderen.